Teltvogne
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Noget af det som nok er mest overset i den danske campingpresse er teltvognene, for det er ikke dem, som der bliver ofret fleste linier på.

Men vi har kigget lidt nærmere på to modeller fra Trigano, henholdsvis Alpha Luxus og Galleon, som begge var udstillet på messen i Aalborg.

Umiddelbart virker det som et godt koncept, hvor pris, komfort og ikke mindst vægtforhold, hvor vi snakker krise og de små biler nærmest bliver spyttet ud fra fabrikkerne, må kunne gøre noget ved markedsandelene her i Danmark.

 


Hvad får man så med sådan en telt bogn?

Hvis vi starter med modellen Galleon, som henvender mest til børnefamilien med sine 4 til 8 sovepladser, er der først og fremmest en meget stor sovekabine med fire gode ligge pladser, hvor der er plads til 2 voksne i hver side og med et bord imellem sovepladserne. Under selve vognen, i hver side er der også indrettet yderligere soverum, med plads til dobbelte luftmadrasser, henvendt til børn som hurtigt kan få lavet det til deres egen hule.
Forteltet er fint rummeligt og med rigeligt plads til et bord, fire stole og det aftagelige køkken, så man kan indrette det næsten som man har lyst.
Er fortelte med sine mere end 3 meter i dybten ikke nok, kan yderligere påsættes et solsejl.

 

Galleon-01
Galleon-01
Galleon-02
Galleon-02
Galleon-03
Galleon-03
Galleon-04
Galleon-04
Galleon-05
Galleon-05
Galleon-06
Galleon-06
Previous Next Play Pause


Alpha, er nok mere til parret der vil hygge for dem selv, for her er kun en sovekabine til to personer som standart, men foran sovekabinen træder man ud på et fast gulv, som har en snert af udestue så, hvis man sætte et par stole op sammen med et bord, kunne det blive rigtigt hyggeligt at indtage morgenkaffen der, imens man måske nyder en solopgang. Under sengen finder man også et stort opbevaringsrum, med et fast batteri, og på siden er der strømudtag til både 12 og 220v
For at få den optimale oplevelse, bør man investerer i et solsejl med tilhørende sider, som vil fungere som et fortelt, og så har man også god plads.
Køkkenet er i modsætning til Galleon fast monteret, men er indrettet så der kan stå en køleboks (ekstratilbehør), som fungere som køleskab, hvilket er en smart løsning, sammen med skabet og skuffen under vasken og det lille komfur. Der kan tillige tilkøbes et anneks som giver to sovepladser og et opbevaringsrum.
Indtrykket af Alpha virker også mere hyggelig og indbydende end Galleon, som godt kan virke lidt for lys, så den ikke rigtigt opnår en form for hygge.

Alpha-01
Alpha-01
Alpha-02
Alpha-02
Alpha-03
Alpha-03
Alpha-04
Alpha-04
Alpha-05
Alpha-05
Alpha-06
Alpha-06
Alpha-07
Alpha-07
Alpha-08
Alpha-08
Alpha-09
Alpha-09
Previous Next Play Pause


Hvad får man så i en teltvogn, i forhold til en campingvogn. Man får en let og kompakt vogn som de fleste biler kan trække, en nem og hurtig opstilling, og den samme fornemmelse som at camperer i telt, en følelse af at være direkte ude i naturen.

Til gengæld må man undvære ting som fast komfur med ovn, centralvarme, eget bad og andre luxusgoder der ellers kan følge med en campingvogn.

Med med totalvægte på 650 kg og priser på 42.995,- og 68.995,- for en ny vogn er det et godt alternativ til campingvognen.