VW California Ocean

Autocampere
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
På Messe ferie for alle 2017 fik vi øje på Volkswargen's California modeller, og Mikkel fra Skandinavisk Motor Company (SMC Aarhus) viste os de mange lækre detaljer der findes i deres top model Ocean.
VW California Ocean
Lad os starte med sikkerheden som ikke fejler noget, for som standart i alle deres modeller kommer der Airbags ved fører- og forsædepassager, med side- og hovedairbags, Børnesikring ved skydedyr, Elektronisk stabilitetsprogram med bremseassistent, ABS, ASR EDS og igangsætningassistent og Multikollisionsbremse.
 
I den viste model har man som føre af bilen adgang til stort set alt i udstyr, 7 trins DSG automatgear, multifunktionsrat, kørecomputer, Adaptiv fartpilot, tågelygter med drejelys og begge forsæder er drejebare, så de kan svinge rundt, så der mangler ikke noget.
 
Der er ingen tvivl om at alle de kreative detaljer udspringer fra opbygningen af passagerkabinen, for det er her alle de smarte detaljer findes. Når man træder ind, er det første man ser køkkenet, som er placeret langs den modsatte side. Her finder man både et gaskomfur med to blus, en vask, et kompressorkøleboks på 42L og underneden nogle køkkenskabe. Der ud over er der et nedfælledeligt køkken bord som kan skubbes frem og tilbage, så det kan gemmes væk når det ikke bruges og trækkes frem når det skal sættes op. Hele arrangementet virker godt integreret i bilen, men vi kan dog have svært ved at se hvordan man skal lave mad i en praktisk stilling, andet end ved simpel madlavning. Her kunne en løsning godt være at lave en dør bag køkkenet der kunne åbnes og lave et svingbart køkken så det kan komme ud i det fri så man får en bedre ståhøjde. Køleboksen er med sin størrelse også kun til det mest nødvendige, men skabene virker efter omstændighederne til at være fint afstemte med størrelsen.
VW California Ocean
 
Når Køkkenet ikke er i brug kan passagersædet skubbes frem og ryggen kan ligges ned, hvorved man får en soveplads på 1,14M X 2,0M som stort set er helt plan, som giver mulighed for at to voksne godt kan ligge der. Til børnene er der et hæve/sænketag, som der opnås adgang til via armlænet på ene af forsæderne, måske ikke den bedste løsning. Selv hævetaget kommer i en manuel og en elektrohydraulisk (Standart i Ocean) betjenings version som er den der var monteret her. Pladsen er fin til to mindre børn. Der er ligeledes rude i front af hævtaget, som kan bestilles for kr. 1400,- samt få teltdugen i den specielle farve Glacier Blue inkl. rude for 6975,-.
VW California Ocean
 
VW California Ocean
 
Der er varme og støjdæmpene ruder i hele passagerkabinen, og langs kanten af taget kan der tændes læselamper eller klimaet kan justeres. Man kommer heller ikke til at fryse når man holder stille for der er en parkeringsvarmer med fjernbetjenning monteret. Der findes opbevaringskuffe under passagersædet og endnu et rum i taget lige bag. Alle vinduer har mørklægningsgardiner der kan rulles ned.
 
Der følger et campingbord og to stole med standart og bordet kan placeres i skydedøren, hvor de to stole kan placeres i bagklappen, en virkelig praktisk og gennemtænkt udnyttelse af pladsen.
VW California Ocean
 
VW California Ocean
 
I bagenden af bilen er der en stort bagagerum, med masser af plads, men det der imponerede os mest var den gennemtænkte sikkerhedsløsning til gasflasken. For i det ene hjørne, er der et indbygget "skab" hvor man først fandt brugser og slange, som et lille låg ned til en plastik "kasse" hvori gasfalsken kunne sænkes ned i, og derved var beskyttet mod lekage ved et uheld.
VW California Ocean
Yderligere kan der tilkøbes et "telt" der kan monteres på bagklappen når den er åben, som så giver mulighed for at man kan stå uden for og tage et bad. Udvendigt er der strømstik og vandpåfyldning.
 
I modellen Coast kommer følgende udstyr:
Stødfangere i bilens farve
Fire siddepladser og fire sovepladser
Klapbord i skydedøren og to klapstole integreret i bagklappen
Elruder
Sidespejle med elektrisk indstilling og elopvarmning
Multikollisionsbremse
230-volts udvendig tilslutning til opladning af batterierne
Aluhævetag med tagdugstof i Alpin Grey, med manuel betjening
Fersk- og spildevandstank
Køkken
Kompressorkøleboks
Læderrat og lædergearknop
Airconditionanlægget Climatic
Træthedsregistrering
 
Hvor Ocean modellen har yderligere udstyr som standart:
Aluhævetag med tagdugstof i Alpin Grey, med elektrohydraulisk betjening
Sidespejlhuse og komponenter lakeret i bilens farve
Tågeforlygter med drejelys
Kørecomputer Plus
3-zoners airconditionanlæg Climatronic
Lukkehjælp til bagklap
Lukkehjælp til den højre skydedør
Parkeringsvarme
Sædevarme til forsæderne
 
Hvad koster så alle disse herligheder. Ja starter vi med deres grundmodel, så starter priserne fra ca. kr. 430.000,- med en 2,0 102hk motor og manuelt gear, hvor den model som vi har kigget på med alt udstyr og med motoren på 150hk, der skal man virkeligt have læderet op, ca. kr. 784.000,- for det hele. Det er mange penge for en bil som denne, men kigger man lidt på listen over tilvalgt udstyr, kan der spares en del penge hvis man ikke bare skal have det hele.

Her nævner vi det der kan gøre noget ved prisen:
Adaptiv fartpilot kr. 13.395,-
Reflex Silver/Acapulco Blue Metallic kr. 39.695,-
LED- for og baglygter kr. 30.300,-
Parkeringssensor for og bag med bakkamera kr. 17.195,-
Radio- Navigationssystem "Discover med Media Plus" kr. 33.795,-
 
Om den er de penge værd, ja det kan faktisk kun den enkelte svare på, men umiddelbart kan der fåes mange alternativer til den pris, og måske endda mere flexsible, omvendt så er friheden stor og man kan bruge bilen i sin dagligdag.
 
Se mere her: VW California Ocean
 
vw-00
vw-00
vw-01
vw-01
vw-02
vw-02
vw-03
vw-03
vw-04
vw-04
vw-05
vw-05
vw-06
vw-06
vw-07
vw-07
vw-08
vw-08
vw-09
vw-09
vw-10
vw-10
vw-11
vw-11
vw-12
vw-12
vw-13
vw-13
vw-14
vw-14
vw-15
vw-15
vw-16
vw-16
vw-17
vw-17
vw-18
vw-18
vw-19
vw-19
vw-20
vw-20
vw-21
vw-21
vw-22
vw-22
vw-23
vw-23
vw-24
vw-24
vw-25
vw-25
vw-26
vw-26
Previous Next Play Pause