Tilbehør
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Når man skal på en tur med sin campingvogn, er der sikkert mange som har tænkt over, hvor meget vejer ens campingvogn egentligt.

Man kan jo altid tage forbi en af de mange vejestationer der er rundt om landet, men det er måske ikke lige det man hverken har lyst eller tid til sådan ligen inden man skal på ferie eller måske bare på en weekend tur.

Det er her Caravan Weight Control (CWC) kommer ind i billedet, for nu kan du hjemme i indkørslen, og selv veje din campingvogn, så dens totalvægt ikke kommer som en overraskelse, når du bliver vinket ind til siden af politiet, som gerne vil veje din campingvogn.

Ud over at give totalvægten på ens campingvogn, er der også de fordele ved Caravan weight control, i forhold til en vejestation, at man får sit kugletryk og ikke mindst om vægt er sådan nogenlunde ligeligt fordelt i hver side.


Vi har her på campingoplevelser testet en CWC, inden vi er begyndt sådan rigtigt at pakke. Altså der er det i campingvognen som stort set altid er der, så som service og fortelt, stole og bord etc.

Men altså ingen vand i vandtanken eller toilettet (endnu), tøj eller madvare og hvad man ellers lige skal have med på turen.

Når man vejen ens vogn skal man tænde for CWC'en og så bare ligge den lige foran næstehjulet. Det kan dog være lidt svært at få den til at ligge stille med mindre man lige sætter en fod på, men efter et par forsøgt går det ok. Når hjulet står stille går der nogle få sekunder og displayet vise nu vægten på næsehjulet (las kugletrykket) og at nu kan man godt køre ned med hjulet igen, ved at vise 2 pile der vise til hver sin side. Tryk på "Play" knappen for gemme værdien og forsæt til næste hjul.


På de store hjul skal man så langsomt som muligt køre hen over vægten, og så gemme resultatet for hvert hjul, for til sidst at trykke på knappen Total, som der efter giver dig total vægt, som gerne skal være vægten for alle hjul lagt sammen. Køre man forhurtigt hen over, vises en kanin i displayet for at angive at man har kørt for stærkt.

 

Her viste vores vogn at den havde en vægt på 1317kg, og med en nedvejet totalvægt på 1475kg er der en fri vægt på 158kg, hvilket burde være rigeligt til, at undertegnede kan tage en tur til Frigård camping i næste uge.

 

Den viste samtidig en vægt forskel på 45kg for venstre og højre side. Det forventes at blive udlignet en del når resten af vognen bliver pakket.

De 1317 kg kan der vel heller ikke siges noget til, for vognens egenvægt er opgivet til 1175kg fra Adria, og med på monteret mover, et 100ah batteri, fortelt, service, en pakket gaskasse (inkl. 1 halvfyldt gasflaske) og hvad der nu ellers er i vognen normalt, er det nok sansynligt at det tilsammen vejer tæt på de 142 kg der er i difference.

Caravan weight control fåes i 2 versioner, hvor den lille som vi har testet her, kan veje maks 1000kg pr. hjul hvor den store kan klare 1500kg. Begge modeller har 3 programmer, hvor det er muligt at veje vogne med enkelt og dobbelt aksel, samt autocampere (4 hjul).
Den minste model er set til en pris på omkring de 1100,- kr. på nettet