Markiser og solsejl
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Som jeg lovede sidste weekend, ville jeg give nogle tips og tricks i forbindelse med Isabelles solsejl Shadow.

Den erfarne campist vil måske ryste lidt på hovedet og sige det er bare en lille teltdug, hvor meget kan der være i at sætte sådan et op.

Tja, for dem som skal gøre det første gang og skal have både 2 sider og en front på, kan det være godt med lidt forhåndsviden. Jeg ville ihvertfald have været glad for at vide, det jeg ved i dag, inden jeg gik igang sidste weekend med at slå det op.


Har du allerede købt et Shadow med sider og front men ikke slået det op endnu, vil jeg anbefale dig at tage forbi din forhandler igen, og købe en pakke med Tilslutningsprofiler (4 stk) og 3 pakker med Snor for Svulstbånd. Og har du ikke købt endnu, så få det med når du handler.

 

Tilslutningsprofil  Snor

 

Men tilbage til starten, for vi skulle jo sætte solsejlet op sidste weekend, og for dem som ikke lige kan huske vejret for weekenden så blæste det en del, og lad mig bare sige det med det samme, at selv med et lillet solsejl skal der ikke ret meget blæst til før end det bliver ustyrligt.
Så for vores vedkommende, gjorde det at det ikke blev strammet helt op, og at det rykkede sig i forhold til vognen, så det ikke kom til at sidde som vi gerne ville have det til. Så det kunne helt sikkert godt være slået pænere op.

Nok om det, for når man køber et Shadow med alle dele så får man 4 kasser med sig, selve solsejlet, en kasse med hver side og fronten. Hvilket gør at man kan tilkøbe det man har behov for, hverken mere eller mindre.

Kassen med solsejlet indeholder, 2 eller 3 stænger alt efter om det er under 4 meter, eller fra 4 meter og op i bredden. 3 kraftige pløkker og 3 barduner.

Indhold Shadow


Hvis det altså ikke lige blæser, så er der ikke svært at sætte solsejlet op. For det skal bare køres ind i teltskinnen på campingvognen, og trækkes derhen hvor det skal placeres, og så skal de 3 stænger i de dertil indrettede ringe, og så barduner på og strammes op.
Det var jo nemt, ik?
Jo det var det, men blæser det bare 10s/m kan det være svært at holde styr på selv om man er 2.

Shadow

Kassen med siderne indeholder en side, en stang, 2 tilslutningsprofiler med 2 svulst riller, et FixOn Multi beslag, en Tectum kobling, en pose med pløkker og en rulle med Snor til svulstbånd.

Indhold side

Siderne er ens, så de kan flyttes fra den ene side til den anden, som jo er praktisk nok. Desværre gør det så også, at skal de sidde rigtigt, vil den ene side have "vrangen" udvendigt, hvilket jeg må sige ikke er sædvanlig Isabella kvalitet, men er selvfølgelig kompromiet for fleksibilitet. Man ligger heller ikke mærke til det som sådan, og Isabella har samtidigt sikret sig at man kan flytte elastikstropperne i bunden fra den ene side til den anden på en side, så man kan få græskanten som man vil have den inde eller ude.

Men her kommer så et godt tips, for inden du sætter Shadowen op, så pakker du lige siderne og fronten ud og læser vejledningerne til det hele.

For i siderne på solsejlet er der et svulstbånd, til den "snor" som følger med sider, og få den til at glide ind i svulstbåndet er ikke nemt når det er slået op.

Snor i svulst

Tips nr. 1: Sørg for at "snorren" er skubbet ind i svulstbåndet, i begge sider, før end solsejlet sættes op.

Tips nr. 2: Monter snor i svulstbånd i toppen af siderne, inden montering

Tilslutningsprofilerne føres hen over snorene i toppen af siderne og dem som sidder i siderne på solsejlet, for derefter at klikkes på den tværgående stang.

Tilslutninsprofil

 

Tips nr. 3: På siderne findes også et svulstbånd på både den udvendige og indvendige kant
På den side som monteres ved bagenden af vognen, indsættes snorren i svulstbånd på begge kanter. Her skal bruges 2 af de snorre der er købt ekstra. På den anden side, monteres den sidste af de ekstra indkøbte snore i svulstbåndet på den udvendige kant.

De ekstra tilkøbte tilslutningsprofiler skal køres på snoren på fronten af siderne (2 på hver) og klikkes på hjørnestangen i begge sider, for at det slutter tæt og ikke står og blafre.

Når man monterer siderne, er der samtidig i toppen 2 øjer, hvor krogen på stangen skal igennem.

Monteringsøje

 

Monteringsøje

 

Tips nr. 4: Sørg for at øjerne bliver skubbet hen over enderne på stangen, inden den sættes op og strammes ud

Opsat med sider Opsat med sider 

Tips nr. 5: Den side der skal monteres ved bagenden af vognen, kan den kant der vender ind mod vognen, og der er monteret med en ekstra snor, monteres i teltskinnen, så siden slutter tæt til campingvognen, fra bund til top. Dette kræver dog at man har mulighed for at monterer solsejlet så langt tilbage, at det flugter med enden af campingvognen. Her tænkes på at det enten er bredt nok eller det kan placeres sådan at det passer med døren og vinduerne.

Kassen med Fronten indeholder, 3 Tectum koblinger, 2 stænger, 3 pløgger og 3 barduner.
Tips nr 6: Monter de 3 Tectum koblinger på toppen af stængerne inden solsejlet sættes op.

Indhold front

 

Tips nr. 7: Når du sætter solsejlet op, så monter også fronten med det samme, selv om det kan virke upraktisk, men fronten skal monteres under solsejlet på tængerne, så gør du ikke det, skal du til at løfte solsejlet af stængerne en af gangen, for at sætte fronten rigtigt på.

Fornt sættes op

Tips nr. 8: Den bardun som skal sidde på midten af solsejlet, pløk den i jorden med en forholdsvis stejl vinkel, 45° eller så. Det gør at solsejlet bliver holdt godt nede, og du kan bruge øjet i fronten til at fører bardunen igennem og derved spare en bardun.

Front monteretHer ses tydeligt, hvorfor der skal investeres i tilslutningsprofiler til fronten på siderne. Front monteret 

Med de tips i baghovedet er du nu klar til nemt at sætte dit nye Isabella Shadow op.
Shadow fåes i en bredde fra 240cm til 500cm og er 2 meter dybt. Det er lavet i den sædvanlige Isabella kvalitet, så det vil holde i mange år.
Det er en skam at Isabella ikke leverer de sidste snore og tilslutningsprofiler med, så det kan monteres, så det er tæt sluttende i siderne. Samtidig ville det være rart hvis der på forkanten af selve solsejlet, også var påsyet en svulstkant, så der kunne monteres en snor og tilslutningsprofiler, så den også sluttet tæt til overliggeren til fronten.