Italien
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Borgen Soave kan man være heldig at se fra motorvejen hvis man køre mod Verona fra lidoen. Den meget lange ringmur om byen, ses som den kinesiske mur i landskabet.

 

Vejen derop til er meget smal, snoet og ikke mindst stejl. Men på toppen kommer man til en p-plads, hvor der er en fantatisk udsigt og hvis man går om bagved kommer man ned til en grillplads og man kan se borgen bagfra.

 

 

soave07
her er grillpladsen Borgen set bagfra

 

 

 

 

 

Man bliver mødt af en vindelbro, som er flot og velholdt. Man skal dog ind af en lille åbning lidt nede ved siden af. Man kommer ind i en have, som høre til et lille hus hvor der bliver solgt billetter fra, det koster 6 euro (2011), og med i den pris er der tvungen rundvisning. Dette kunne være godt hvis det ikke forgik på italiensk. Men lad ikke dette afholde jer fra oplevelsen af borgen.

 

soave05 soave01
udsigten fra grillpladsen vindelbroen

 

Borgen Soave er fra middelalderen, men er meget flot og velholdt. Det er bygget som miltærfæstning og til beskyttelse af byen Soave, hvor der stadigvæk er en indtakt og flot ringmur som tydeligt ses oppe fra borgen.

 

soave02 soave10
vejen op til tårnet udsigt fra tårnet med ringmuren i baggrunden

 

Man bliver vist rundt på det meste af borgen, som indeholder møbler og rustninger fra datiden, og alt er velholdt. Desværre må man ikke tage billeder af dette.

 

Der er velholdte skulpture ved de forskellige trapper, samt en brønd midt på gårdspladsen.

 

soave03 soave08
en af stenskulpturene brønden med riddersalene i baggrunden

 

Man får mulighed for at komme helt op i tårnet og videre ud og gå øverst oppe på ringmure. Der er en fantatisk udsigt deroppefra. Bagefter kan man gå lidt rundt på egen hånd men der er aflåst til de steder hvor der er møbler osv.

 

soave09 soave11
udsigt fra taget på riddersalene udsigt fra tårnet

 

Det er en oplevelse at se så velholdt en borg, samt opleve udsigten derfra.

 

soave04

 

 

Der er åbent alle dage undtaget mandag

Sommer: 09.00-12.00 og 15.00-18.30

Vinter: 09.00-12.00 og 14.00-16.00


Vis stort kort