Italien
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Kommer man til Verona må man ind og se den velbevaret arena, der er opført, som er et romersk amfiteater,hvor der blev opført kampe med løver og gladiatore.

Arenaen er utrolig flot og velholdt, på trods af at den er næsten 2000 år gamle. Dette kan skyldtes at man allerede i 1600 tallet begyndete at restaure den.

Facaden er bygget af hvide og lyserøde kalksten, men desværre er den yderste ring blevet ødelagt efter et jordskælv i 1117, hvorefter indbyggerne tog mange af stenene til andre bygninger. 

Inde i arenaen kan man gå rundt i gangene, og op af trapperne og ud på siddepladserne af sten, hvor der er udsigt, ned over scenen og stolene, som fylder hele bunden, da man siden 1913 har opført opera der.

 

Er man heldig kan man se rekvisiterne lige udenfor , og de er store og flotte.

Man  må ikke forvente sig meget andet at se der, men en super udsigt udover Verona by. Og man kan jo sidde og spekulere over hvordan det må have været, at komme som tilskuer til gladiatorkamp.

Idag bruger man Arenaen til opera hele året, og det skulle være en oplevelse at overvære sådan en forestilling. Der er 4 store opsætninger, fra juni til august,med op til 400 sangere og skuespillere.

Der er plads til 15.000 pr aften og der er hvert år over 500.000,som kommer fra hele verden for at høre det, og der er ingen støm til mikrofoner,så de skal synge det op uden hjælp.

I vinterhalvåret er det de lokale opera og balletgrupper der optræder.