Italien
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lidt mere end 80 km nord for Venedig, finder man den lille grotte, Grotte Di Oilero. Den ligger ved byen Valstagna, hvor floen Brenta løber igennem.


Udsigten imens man venter på at blive sejlet ind i grotten


Der er en lille fin parkeringsplads, ved grotten, der er gratis at benytte, og et lillet hus, hvor der kan købes billeter, ligger i forbindelse med parkeringspladsen. 

 

Det koster 7 Euro (2008) for en voksen. Og er man tørstig eller har en hang til souvenies kan det også købes der.

 


 

Efter at have betalt, går man op ad en smal bjergsti og 150 m fremme går der en sti ned til en lille platform, der ligger ned til et stort vandbassin, og der fra bliver sejlet ind i grotten. Båden henter en hver halve time. Man får en lille historie på meget dårligt engelsk om grotten inden man bliver sejlet ind i selv grotten. Man blive sejlen ind på den flod som løber ud af selv grotten, som er vand oppe fra bjergene den kommer ud der.
 


 

Det første stykke er meget lavt, og man skal sidde ned i båden, ellers slå man hovedet mod loftet. 50 m inde ligger båden til og man stiger ud og så får man en rundtvisning i grotten.


 

 

Inde i grotten, der desværre ikke er særlig stor, må man må ikke bruge nogen former for lys andet end de lygter guiderne har med, heller ingen blitz på kameraet, så man skal have styr på sit kamera, hvis der skal gode billeder med ud derfra. Der er enkelte gange man bliver vist rundt i og så en lidt størrer grotte med drypsten i. Det er da meget spændende at se, men den er alt for lille til at køre den lange vej, bare for den. Men jeg anbefaler nu man tager turen alligevel, den fantastisk natur som omgiver byen Valstagna, sammen med grotten er hele turen værd.
 

 Læs mere på hjemme siden (desværre på italiensk): http://www.grottedioliero.it/
 Vis stort kort