Italien
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Burano og Murano

 

 

 

 

I lagunen bag ved Lido Di Jesolo, ved Venedig, ligger der en række små øer, og flere af dem er værd at give et besøg.

Her vil jeg dog koncentrerer mig om de to øer Burano og Murano, som nok er de to mest kendte.

 

 

Man kan tage til dem begge enten ved en guidet sejlas, hvor man typisk også kommer til Venedig, eller man kan selv tage rutebådene ud til øerne. Her kan det anbefales at købe et dagspas på 18 eller 24 timer, da det nok bedst kan betale sig.

Bådene sejler ude fra enden af lidoen, hvor bådene også sejler direkte til Venedig. Man kan også tage dem fra den knap så overfyldte og turistprægede havn bag ved Cavalino-Treporti.

 

Burano

Burano er en lille ø, hvor husene står på pæle lige som i Venedig. Grunden til at Burano er så kendt,skyldes alle dens huse som er malet i de flotteste pastelfarver, fra gul over blå til grøn og rød og hvad der ellers findes af farver. Der er mange huse, hvor der er gjort meget ud af udsmykningen og derfor er det meget hyggeligt at gå rundt i de små smalle gader og nyder de flotte huse, hvor man hurtigt får et par timer til at gå.

 

Burona-3
Burona-4 Burona-8
Burona-5 Burona-7

 

Murano

Efter at have været på Burano, kan man tage en af rutebådene videre til Murano.

Murano er kendt for sin imponerende glaskunst. Her finder du alt inden for glaskunst, lige fra små glas souvenir som heste til kæmpe store lysekroner til flere hundred tusind kroner.

Der findes utallige butikker med glaskunst, og det kan næsten være svært ikke at gå ind hver og en, man kommer forbi. Men gør man det når man ikke ret langt, og snyder måske sig selv, for at komme lidt bagom hovedgaderne, for at finde et glaspusteri, hvor man for nogle få euro kan kigge på, hvordan en rigtig glaspuster arbejder. Hvilket stærkt kan anbefales, da man bliver imponeret over den snilde, teknik og hurtighed, hvormed de laver deres glaskunst.

 

Murano-1 Murano-2
Murano-3 Murano-4
Murano-5 Murano-6
Murano-7 Murano-8