Bloggen
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Jeg har gennem længere tid, gået og tænkt lidt over, at vores tids camping, har mistet lidt af sin charme, ikke at forstå, at jeg ikke stadig syntes, at det er verdens bedste ferieform, uden sammeligning, hvor friheden og mulighederne er største.
Men her forleden dag, have jeg en kort snak med mine svigerforældre om, hvordan det var, at camperer i deres tid. Som noget af det første de meldte ud med var ”det var mere primitivt, den gang”. Og det er lige derhen jeg vil med dette indlæg.
 
For midt i alt vores luxuscamping, hvor vores campingvogne, snart ikke kan køre uden for vores matrikel, uden så skal de også have en opvaskemaskine, toiletter, konfur med 4 gasblus og en ovn, movere, seperart bruse afdeling, og alt hvad man ellers kan stoppe i en moderne campingvogn idag som gør, at forskellen mellem det at være hjemme og det at campere flyder lidt ind i hinanden, hvis det altså ikke lige var fordi, at når vi er på camping, så sidder vi stadig med  tæerne i græskanten.
 
Men det er jo ikke alt, når det drejer sig om camping, for når man er, eller måske snarer var på camping, så gik vi før hen, alle op i fælleskøkkenet for både, at lave mad, og for senere igen at vaske op, og her mødtes vi så alle, og fik en hyggelig snak. Lige som når vi ankomme på en campingplads, så var der altid én, og tit ofte mange, der gerne ville give en hjælpenede hånd med, at skubbe vognen på plads. Alle disse fælles ting, forsvinder mere og mere, fordi vi alle er os selv nærmest, syntes jeg.
 
For idag laver vi mere eller mindre mad, i eller ved vores campingvogn, på hvert vores konfur eller med vores storer Weber grill, og når vi er færdige med at spise, går vi ind i hver vores vogn, for at vaske op, og er vi heldige, har vi lige fået hilst på vores nabo, måske endda til begge sider.
 
Ligesom når vi ankommer til en plads, så er der mange som i dag sidder i deres stol, afventende på om ham den nye, der ankommer der, har mover på, og om han kan finde ud af, at køre med den. Skulle det så vise sig, at den nye ikke havde movere på, så bliver vi stadig siddende, for når vi selv skal derfra, skal vi nok vise, hvordan det skal gøres ved, at trykke på knapperne og manøvrere sin egen vogn ud, ved hjælpe af moveren.
 
Ovenstående skære selvfølgelig alle over en kam, og det ved jeg godt ikke er rigtigt, samtidig med at jeg heller ikke skal gøre mig bedre end alle de jer andre, for jeg har også siddet og kigget på, at ham den nye der skulle skubbe sin vogn på plads, og undskyldningerne har sikkert været mange, men knap så gode.
 
Samtidig er jeg en forholdsvis ny campist, på 8.år de 5 med campingvogn, og har været så priviligeret, at de 2 vogne vi har haft indtil nu, har været godt indrettet med et dejligt køkken, så jeg har stort set aldrig været i fælleskøkkenet for at vaske op, må jeg indrømme.
 
Hvad vil jeg så med alt dette, jo vil se om jeg ikke i 2014, kan være en mere aktiv deltager, med opvasken sammen med andre i fælleskøkkenet, og en gang imellem se om jeg ikke kan slippe Weberen, for også at finde en plads i fælleskøkkenet og lave vores mad der, så jeg kan være en langt mere social gæst, på de campingpladser vi nu får besøgt i 2014, for derved at komme hinanden mere ved.
 
Det vil jeg selvfølgelig også, gerne opfordre jer andre til, at gøre for derigennem sammen måske, at finde lidt af den charme frem igen som camping måske har mistet de senerer år.
 
I er velkommen til, at give jeres meninger og synspunkter i campingdebatten, hvor eg har oprettet en tråd her: Den mistede charme
Bloggen